top of page

Bart Van Praet mengt zich met SVD Kortemark geheel onverwacht in titelstrijd:

Voetbal 4de provinciale A SVD Kortemark


Het NieuwbladBart Van Praet mengt zich met SVD Kortemark geheel onverwacht in titelstrijd: “Ons seizoen kan nu al niet meer stuk”


Kortemark speelde in een echte derbysfeer 0-0 gelijk tegen buur Handzame. — © SVD Kortemark


SVD Kortemark kan nu al spreken van een geslaagd seizoen. De vierdeprovincialer speelde zondag 0-0 gelijk in de topper en derby van het jaar tegen Handzame. Zondag wacht een nieuwe topper tegen Adinkerke, de leider die amper twee punten meer telt. De leidersplaats wenkt, al is Bart Van Praet nu ook al een trotse trainer.


SVD Kortemark besloot dit seizoen een doorstart te maken in vierde provinciale. Voorlopig met groot succes, want de club staat op een gedeelde tweede plaats. Intussen zijn de troepen van Bart Van Praet ook al negen wedstrijden ongeslagen. Thuis tegen Handzame hield Kortemark knap stand.


“We begonnen enorm goed aan de wedstrijd”, aldus Van Praet. “In de eerste helft creëerden we een aantal mooie kansen en na een hoekschop ging de bal tegen de paal. We verdienden een doelpunt, maar gaandeweg kwam Handzame beter in de wedstrijd. In de tweede helft mochten wij alleen op hun doel af, maar doelman Kevin Ramboer hield ons ook recht. Het was zo’n wedstrijd waarbij de ploeg die als eerste zou scoren de wedstrijd zou winnen. Uiteindelijk was een gelijkspel de terechte uitslag.”


Het zijn opnieuw hoogdagen voor het voetbal in de gemeente Kortemark, want naast SVD draaien ook Zarren en Handzame bovenin mee. Er hing zondag een echte derbysfeer tijdens Kortemark-Handzame en er werd zelfs vuurwerk bovengehaald voor de wedstrijd. “Je merkte dat deze match leefde”, vond de Kortemark-trainer. “Ik voelde dat ik de spelers niet moest motiveren en naast het veld was er extra veel volk. Dat is super leuk om te zien en ik denk dat de neutrale toeschouwer ook een aangename partij voorgeschoteld kreeg. Het enige minpunt was het feit dat de toegewezen scheidsrechter niet opdaagde en we in extremis nog een ref moesten opvorderen. Hierdoor startte de wedstrijd dan ook een kwartier later.”


Topper tegen leider Adinkerke

Zondag volgt een nieuwe belangrijke match tegen Adinkerke, de ploeg waartegen Kortemark op 30 oktober zijn voorlopig laatste nederlaag leed. Bij winst wordt Kortemark leider. “Dat moeten we als motivatie gebruiken”, lacht Van Praet. “Wij spelen thuis en zijn daar nog steeds ongeslagen. We hopen dat dit ook na het weekend nog het geval zal zijn. Wij hebben niets te verliezen, want ons seizoen kan nu al niet meer stuk. Alles wat er nu nog bij komt, is bonus en mooi meegenomen. De heenronde evenaren zou al straf zijn. Ik zou al zeer tevreden zijn met een plaats in de top zeven. Ik vrees dat we geen plek in de top drie op te eisen hebben, maar dat is zeker geen schande. Ik heb gezien hoe de spelers zichzelf tot een groep hebben gevormd en zichzelf tot een moeilijk te bekampen tegenstander hebben gebombardeerd. Ik kan als coach alleen maar trots zijn.”


Veel ploegen hebben hun kern voor volgend seizoen al rond, maar in Kortemark laat het iets langer op zich wachten. “Het is manager Martin Volcke die hier verantwoordelijk voor is”, besluit Van Praet. “Er is nog niets zeker, maar het schijnt dat ik coach zal blijven en dat de kern grotendeels intact zal blijven. We gaan wel proberen om ons gericht te versterken.”

17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page